Recenze hacky - Marjanka

Hacka ušetří spoustu slziček, jak těch dětských, tak i dospěláckých. Každý rodič, který zažil uspávací několikahodinový maraton, mě jistě pochopí. Hacka umožňuje kolébat děťátko způsobem, který je velice podobný tomu, co zažívalo v bříšku.

INSTALACE

Hacku používáme již 4 rokem a u druhého dítěte. Nejčastěji ji máme zavěšenou doma v ložnici nad postelí. Máme cihlový strop a v něm navrtané očko, do kterého zacvakneme karabinu. Do karabiny pak pružinu a na druhém konci pružiny je zase karabina s hackou. V letních měsících jsem hacku často věšela venku na větev stromu pomocí lana.

 

DSCF9466

materiál a bezpečnost

Hacka přesně odpovídala mým představám, byla pevná a precizně ušitá. Uzavírání je na druky, kdy se po zapnutí vytvoří z látky kapsa. Mám velmi aktivní, neposedné děti, které zjistili, že když párkrát kopnou tak druky rozepnou. Takže jsem z hlediska bezpečnosti pro horní pojišťovací tkaničku, na které udělám dva pevné uzly a děti je rozvázat nedokážou. Nakukování ven provozují moje děti běžně. Obzvlášť dcerka. Když se probudí je poměrně dlouho potichu a tak jí často „objevím“ v hacce klečící jak kouká ven. Kokosová matrace byla naprosto skvělá. Tak od roku věku mi dcerka nejraději spí na boku. Díky této matraci se mohla natočit tak, jak potřebovala a spokojeně spinkala. V hacce kterou jsme používali do teď je matrace měkká vlněná a dcerka pak byla už mrzutá, že se nemůže otočit a bylo po spaní. 

 

VÝHODY A NEVÝHODY

Pro mě jsou to samé výhody. Hacka mi umožňuje kvalitnější spaní. Nemusím vstávat a rozespalá jít k postýlce nebo kolébce, abych jí pohoupala. Díky tomu, že mám hacku zavěšenou přímo nad postelí, stačí natáhnout ruku, trošku pohoupat a dítě i já spíme dál.

 

POUŽÍVÁNÍ

Jsem zvyklá na menší a kratší hacku. Vzhledem k tomu, že testovaná hacka je větší, chtělo to trochu cvik, abych dala dcerku hned na poprvé do správné pozice, protože se dole u nohou tvoří takový jakoby „práh“ nebo „kapsa“. Což se ale hodilo, když se chtěl houpat starší syn. Pružina byla univerzální a pohodlná jak pro moje menší dítě (18 měsíců, 12 kg), tak pro starší (3,5 roku / 44 měsíce, 15 kg). S testovanou pružinou byla vzdálenost mezi hackou a posteli následující (strop 260 cm a postel ve výšce 45 cm):- při prázdné hacce bez dětí 60 cm- s mladší dcerkou 30 cm. Dcerku dávám do hacky běžně ve skoro spícím stavu po nakojení. To pak neprotestuje a klidně spinká. Aktuálně má docela silný kašel, kvůli kterému se budí každou chvilku. Kdyby spala v postýlce, tak by při prvním kašlání bylo po spánku. Díky houpání může zase rychle usnout a mít tak kvalitnější spánek. U dětí jsem, v miminkovské období, postýlku nepoužívala. Spali buď se mnou v posteli nebo v hacce. Domů jsem hacku pořídila, když bylo staršímu synovi 9 měsíců. Byl celkově hodně neklidné a vrtící se dítě, uspávání bylo naším každodenním trápením. Asi zhruba měsíc trvalo, než si na hacku zvykl. S dcerkou jsem hacku používala v podstatě od narození, takže neměla žádné zvykací období jako starší syn. Hacku používám jak během dne, tak i v noci. Přikrývání v hacce řeším malou fleecovou dekou. U malého miminka byla praktická rychlozavinovačka, která mi ležela připravená přímo v hacce uvnitř, takže jsem tam pak už jen dala miminko a rychle bez problému přikryla.

 


profilkovka_marjana

Marjanka

Zpět do obchodu